Krummer eller lagkage?

Krummer eller Lagkage?

Enhedslisten Hjørring sætter fokus på hvordan velfærdskagen skal skæres!

Den kommunale valgkamp handler også om hvordan den borgernære velfærd skal finansieres.

Skal den finansieres solidarisk over skattebilletten eller skal den finansieres gennem brugerbetaling så de der har råd, får den bedste velfærd?

Det ønsker Enhedslisten Hjørring at sætte fokus på gennem en illustrativ aktion ved Enhedslistens valgcafe i StrØmgade 3 i Hjørring, fredag d. 17/11 fra 15-16.30.

Her vil der være opstillet 2 kageboder.

En bod hvor Skat er vigtigere end velfærd: Her får borgerne et stykke af kagen gradueret efter indkomst. Jo højere indkomst desto større stykke af velfærdskagen får du. Hvis du er kontanthjælpsmodtager må du nøjes med krummer og du bliver sendt ud i køkkenet for at vaske op. Har du en årsindkomst på over 1.000.000,-  får du en Othellolagkage.

En bod hvor Velfærd er vigtigere end skat. Her får alle en lige del af velfærdskagen – uanset indtægt. Endvidere kan man få en kop kaffe hvis man har behov.

Spidskandidat for Enhedslisten Louise Bilde Hvelplund siger,

  • Det er helt afgørende for Enhedslisten at vi kan sikre en velfungerende kommune med gode forhold for både ansatte og borgere – uanset pengepungens størrelse. Derfor foreslår vi at styrke den borgernære velfærd gennem en solidarisk løsning, fremfor gennem brugerbetaling

Byrådskandidat Holger Kjærgaard supplerer,

  • Vi ønsker at bo i en kommune alle er berettiget til en god og ordentlig behandling tilpasset individuelle behov, hvis man skulle få brug for støtte, omsorg eller hjælp. Det er alt for vigtigt en samfundsmæssig opgave til at overlade til de frie markedskræfter. Vi tror i stedet på fællesskabet.

For yderligere information, Louise Bilde Hvelplund, 41937733