Skjulte penge

Af Tony Ubbesen, Enhedslisten Mors

Så er der snart folketingsvalg, og det ser jeg frem til. Men hver gang, der er folketingsvalg eller kommunevalg, bliver der brugt rigtig mange penge til valgkampen, og der er mange skjulte penge på spil, som erhvervsfolk og private virksomheder kunne få glæde af.
Derfor skal vi have lavet nogle ordentlige regler, så vi ikke får sager som kvotekongen og Lars Løkke Rasmussen, hemmelige donationer til Britt Bager, eller erhvervsmanden Fritz Schur og de 40.000 kr. til Marcus Knuth.
Der var også Venstre i Region Midtjylland, der i 2015 modtog mindst 16 beløb på over 20.000 kroner, som ikke blev indberettet til myndighederne.
Finansminister Kristian Jensen, udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg, energiordfører Thomas Danielsen og transportordfører Kristian Pihl Lorentzen er også nogle af de V-profiler, der har modtaget penge til deres valgkamp.
Hvis det var foregået i Sydamerika, havde vi råbt KORRUPTION.
Derfor synes jeg, at det ville klæde landets politikere at lægge alle kortene på bordet, så vi kan se, hvor alle donationerne kommer fra. Så kan vi vælgere se, om det er politikernes egne ord, eller om det er pengene, der taler i det skjulte.
Venstrepolitikerne kan altså noget med tal.
Vi har brug for mere åbenhed om, hvor pengene kommer fra.